Bramborové knedlíky:

Suroviny na Bramborové knedlíky:

600 g brambor
100 g hrubé mouky
60 g krupice
1 vejce
sůl

Postup přípravy bramborových knedlíků:
Dobře umyté brambory uvaříme ve slupce.
Brambory oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle nebo prolisujeme lisem na brambory na vál.
Potom přidáme vejce, krupici, sůl a podle potřeby hrubou mouku.
Suroviny zpracujeme na těsto a uděláme dvě šišky.
Knedlíky vložíme do hrnce s vroucí vodou a za občasného promíchání vaříme asi 20 – 25 minut.
Uvařené knedlíky vyndáme, jeden nejdříve v půlce překrojíme, abychom se přesvědčili zda je ve středu dovařený. Knedlíky rozkrájíme nejlépe nití (nožem) na plátky.
Bramborové knedlíky podáváme nejčastěji s pečeným masem