recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Přílohy >> Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Suroviny na bramborové knedlíky:
600 g brambor
100 g hrubé mouky
60 g krupice
1 vejce
sůl

Příprava bramborových knedlíků:
Dobře umyté brambory uvaříme ve slupce. Brambory oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle nebo prolisujeme lisem na brambory na vál. Potom přidáme vejce, krupici, sůl a podle potřeby hrubou mouku. Suroviny zpracujeme na těsto a uděláme dvě šišky. Knedlíky vložíme do hrnce s vroucí vodou a za občasného promíchání vaříme asi 20 – 25 minut. Uvařené knedlíky vyndáme, jeden nejdříve v půlce překrojíme, abychom se přesvědčili zda je ve středu dovařený. Knedlíky rozkrájíme nejlépe nití (nožem) na plátky. Bramborové knedlíky podáváme nejčastěji s pečeným masem.

Tagy: příloha k pečenému masu, knedlíky z brambor, přílohy z brambor, příkrmy