recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Hovězí maso >> Hovězí guláš

Hovězí guláš

Suroviny na hovězí guláš:
500 g hovězího masa (nejlépe kližka)
sádlo nebo olej
200 g cibule
1 lžíce rajského protlaku (nemusí být)
hladká mouka
česnek
mletá paprika
pepř
sůl
majoránka
kmín

Příprava hovězího guláše:
Hovězí maso pokrájíme na kostky. Na oleji nebo sádle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a maso. Osmažíme ho po všech stranách, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Podlijeme vodou, přidáme rajský protlak a dusíme. Při dušení maso občas promícháme. Když je maso skoro hotové, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a osmažíme. Potom zalijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek a povaříme. Na troše oleje nebo sádla zpěníme trochu mleté papriky a přidáme do guláše spolu s majoránkou. Guláš ještě necháme přejít varem. Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo s pečivem.

Tagy: pokrmy z hovězího masa, recepty hovězí kližka, hovězí maso recepty, guláš z hovězího masa, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa