recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Hovězí maso >> Hovězí maso po čínsku

Hovězí maso po čínsku

Suroviny na hovězí maso po čínsku:
500 g kvalitního hovězího masa (svíčková nebo květová špička)
100 g cibule
100 g zelených paprik
1 vejce
40 g bramborového škrobu (např. solamyl)
2 stroužky česneku
2 lžíce sojové omáčky
olej
sůl
mandle

Příprava hovězího masa po čínsku:
Maso okrájíme od tuku, odblaníme a rozkrájíme na nudličky. Do misky dáme vejce, solamyl rozmíchaný v troše vody a rozmícháme. Přidáme maso a dobře promícháme, aby se nudličky ve směsi obalily. Vložíme do pánve s rozpáleným olejem a za stálého promíchávání opékáme, až se jednotlivé kousky masa neslepují. Osolíme a k poloměkkému masu přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na proužky nakrájenou papriku. Zalijeme sojovou omáčkou a pod pokličkou dusíme za častého promíchávání. Můžeme přidat oloupané posekané mandle.

Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, čína recepty, čína z hovězího masa, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa