recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Hovězí maso >> Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Suroviny na hovězí na česneku:
500 g hovězího zadního masa
1 cibule
4 stroužky česneku
olej
10 g hladké mouky
mletý pepř
sůl

Příprava hovězího na česneku:
Opláchnuté a osušené maso osolíme, popepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Vložíme ho do kastrolu s rozehřátým olejem a po všech stranách osmahneme. Potom přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Podlijeme šálkem vody, přiklopíme a dusíme v troubě nebo na plotně. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme. Když je maso poloměkké, sundáme pokličku a v troubě dopečeme do červena. Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu, až zůstane jenom tuk, zaprášíme moukou a za stálého míchání opražíme. Potom zředíme vodou nebo vývarem, promícháme a povaříme. Částečně zchladlé maso rozkrájíme přes vlákno na porce, dáme do povařené šťávy a necháme prohřát. Šťávu nemusíme zahušťovat moukou a můžeme jí nechat také přírodní. Podáváme s vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem.

Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa