recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Hovězí maso >> Hovězí steak po provensálsku

Hovězí steak po provensálsku

Suroviny na hovězí steak po provensálsku:
600 g hovězí svíčkové
80 g cibule
200 g hříbků
2 stroužky česneku
kousek másla
olej
trocha cukru
100 g rajčat
tymián
mletý pepř
sůl
petrželka

Příprava hovězího steaku po provensálsku:
Opláchnuté a osušené maso rozkrájíme na silnější plátky, lehce naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Vložíme do pánve s rozehřátým olejem a chvíli po obou stranách opečeme. Před koncem přidáme máslo. Maso vyjmeme, do tuku přidáme jemně pokrájenou cibuli, kterou necháme jen zpěnit, aby zůstala světlá. Na cibuli přidáme pokrájené houby a podusíme ve vlastní šťávě. Když je šťáva vydušená, přidáme pokrájená rajčata, špetku tymiánu, dosolíme a ještě chvíli podusíme. Nakonec můžeme podle chuti přisladit a vmícháme sekanou petrželku. Do této šťávy vložíme maso a necháme chvíli prohřát. Podáváme nejlépe s vařenými brambory.

Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, recepty steak, příprava hovězího steaku, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa