Hovězí maso:

Hovězí maso je po mase vepřovém nejoblíbenější v české kuchyni. Díky různým úpravám se nám dostává na stůl například v podobě hovězí pečeně, různých omáček ( od výborné svíčkové až po guláš), plátky (například biftek nebo steak), mleté maso a podobně.
Barva hovězího masa závisí hlavně na věku zvířete. U starších kusů bývá tmavě červená, u mladých kusů je maso světlé a také křehčí. Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné pro svůj vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2.
Pro přípravu každého pokrmu musíme zvolit správný druh masa. Maso z kýty je vhodné k pečení a dušení. Svíčková je výborná na bifteky, řezy, šašlik a minutkové guláše. Z hovězího žebra a boku s kostí připravíme výbornou hovězí polévku. Kližka je nejlepší na guláš. Z nízkého roštěnce připravíme roštěnky a nebo například rostbíf, vysoký roštěnec je na pečení, vaření a dušení. Hovězí játra připravujeme dušená nebo z mladých jater děláme minutky.

Recepty z hovězího masa:

Recept na Hovězí plátky na červeném víně
Recept na Hovězí roštěnky na pivě
Recept na Kotlíkový guláš
Recept na Hovězí steak po provensálsku
Recept na Hovězí plátky s křenem
Recept na Hovězí maso po čínsku
Recept na Španělské ptáčky
Recept na Řezy ze svíčkové se šunkou a žampióny
Recept na Znojemskou hovězí pečeni
Recept na Cikánskou hovězí pečeni
Recept Hovězí pečeně na tymiánu
Recept na Hovězí guláš
Recept Hovězí roštěná na žampiónech
Recept na Pikantní hovězí
Recept na Hovězí na česneku
Recept na Mletý biftek z hovězího masa
Recept na Hovězí medailonky se zeleninou a jablky
Recept na Rostbíf
Recept na Roštěnky na víně s křenem
Recept na Azu po tatarsku