recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Mleté maso >> Sekaná pečeně

Sekaná pečeně

Suroviny na sekanou pečeni:
400 g hovězího masa
200 g tučnějšího vepřového masa
nebo 600 g kupovaného mletého masa mix hovězího a vepřového
2 rohlíky nebo žemle
1 vejce
kousek cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce strouhanky
40 g slaniny
majoránka
mletý pepř
sůl
sádlo na vymaštění pekáče

Příprava sekané pečeně:
Pokud nemáme mleté maso z obchodu, umeleme ho společně se žemlemi provlhčenými mlékem a po té vymačkanými a potom postupujeme stejně jako v druhém případě s mletým koupeným. Přidáme k němu provlhčené vymačkané žemle, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, mouku, strouhanku, vejce, na kostičky pokrájenou slaninu, špetku majoránky, opepříme a osolíme. Navlhčenou rukou utvoříme ze směsi šišku a vložíme ji do pekáče vymaštěného sádlem. Zapečeme v dobře vyhřáté troubě, potom příkon tepla zmírníme, podlijeme trochou vody a pečeme. Při pečení sekanou přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, můžeme doplnit zeleninovým salátem. Sekanou pečeni můžeme také naplnit párkem, vařeným vejcem, plátky uzeného a podobně.

Tagy: recepty z mletého masa, pokrmy z mletého masa, použití mletého masa