recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Mleté maso >> Zapékané brambory s mletým masem

Zapékané brambory s mletým masem

Suroviny na zapékané brambory s mletým masem:
500 g brambor
400 g mletého masa (hovězí a vepřové)
cibule
1 pórek
olej
250 ml zakysané smetany
2 vejce
3 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl
petrželka

Příprava zapékaných brambor s mletým masem:
Brambory oloupeme a pokrájíme na slabé plátky (asi 3 mm). Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, osmahneme, přidáme nudličky pórku, prolisovaný česnek, okořeníme a osolíme. Do vymazaného pekáče skládáme střídavě vrstvu brambor a vrstvu mletého masa, dáme do rozehřáté trouby a pečeme. Když jsou brambory měkké, zalijeme vše zakysanou smetanou, rozmíchanou s vejci, moukou, petrželovou natí a necháme ještě zapéct. Jako přílohu můžeme podávat zeleninový salát

Tagy: recepty z mletého masa, pokrmy z mletého masa, použití mletého masa